Het evenement Mechanisatie voor Morgen gaat niet door zoals we gewend zijn. Door de huidige coronamaatregelen is het voor organisator LandbouwMechanisatie niet haalbaar het evenement te organiseren, zoals het graag zou willen. Toch gaat de derde editie van Mechanisatie voor Morgen door. Op dezelfde manier als vorig jaar.

Vanaf donderdagavond 2 december is er vijf weken lang weer een uitzending van Mechanisatie voor Morgen op de website van LandbouwMechanisatie te zien. In iedere aflevering zal één van de sprekers die op Mechanisatie voor Morgen zou presenteren zijn verhaal vertellen.

Het was de bedoeling om, net als in 2019, een evenement te houden bij Aeres Tech in Ede. Maar de huidige situatie laat dat niet toe. Daarom heeft de organisatie ervoor gekozen terug te grijpen op het concept dat vorig jaar succesvol bleek. Destijds werden de afleveringen van Mechanisatie voor Morgen opgenomen in theater de Wilde Wereld in Wageningen. Dit jaar komen de sprekers naar Aeres Tech in Ede waar sinds dit jaar de grootste greenscreen studio van Nederland te vinden is.

De afleveringen die vanaf 2 december worden gepubliceerd, gaan in willekeurige volgorde over de volgende onderwerpen:

  • Peter Lerink – Robotwerktuigendrager op waterstof
  • Mikey Akkermans – Ervaringen met druppelirrigatie
  • Jeroen Wolters – Onkruidbestrijding met behulp van kunstmatige intelligentie
  • Bram Veldhuisen en Joost Rijk – Ervaringen met mechanisatie in de strokenteelt
  • Peter van der Vlugt – Toekomstige isobus-ontwikkelingen