Met 11 sprekers is er aan informatie en kennis tijdens Mechanisatie voor Morgen op 12 december geen gebrek. Vandaag verteld, morgen toepassen in het veld. En als het aan Abemec en FarmerTronics ligt, dan betekent dat het veld in met de robots van Naïo en de driewielige eTrac.

Robot van Naïo

Abemec is sinds het voorjaar van 2019 importeur van het Franse Naïo Technologies. Tijdens de Smart Farming en Robotic dag in maart dit jaar presenteerde Abemec bij de vestiging in Veghel de Naïo Dino. De robot heeft een lengte van 1,60 meter. De breedte is variabel tot maximaal 2,50 meter. Vanwege het transport van de machine is een bredere variant niet mogelijk. De werkbreedte is eveneens variabel en in te stellen van 1,50 tot 2,00 meter. De Naïo Dino kost 100.000 euro. Dat is de prijs van de combinatie, de Dino en een onkruidwieder.

Driewieler eTrac

Evenals de eTrac van het bedrijf van Thieu Berkers, Farmertronics. Berkers werkt inmiddels ruim 7 jaar aan de driewielige elektrische trekker. De eTrac is voorzien van rtk-gps en een 4G-antenne. Met een rijsnelheid van maximaal 6 km/h doet de eTrac autonoom z’n werk. De achterwielen worden aangedreven en halen de energie uit een 30 kW/h accupakket.

de eTrac

Benieuwd naar de robot van Naïo en driewieler eTrac? De machine is te bewonderen tijdens Mechanisatie voor Morgen.