Met de laatste sprekers bekend is het programma voor Mechanisatie voor Morgen nog volledig rond. En een vol programma is het geworden.

Maak hieronder kennis met de sprekers:

Gertjan Zevenbergen

Gertjan Zevenbergen groeide op op een gemengd bedrijf op Voorne-Putten, een van de Zuid-Hollandse Eilanden. Al vanaf zijn jeugd is hij gefascineerd door trekkers en landbouwmachines. En van media. Als hoofdredacteur van de bladen LandbouwMechanisatie, Veehouderij Techniek en Tuin- en park Techniek kan hij die twee liefdes combineren.

Gertjan zal tijdens Mechanisatie voor Morgen optreden als dagvoorzitter.

Peter de Haan

Peter de Haan is Product Group Manager bij Kramp. Al sinds 1990 houdt Peter de Haan zich bezig met elektronica in de landbouw. In 2007 ging Peter aan de slag bij onderdelenleverancier Kramp. Daar richtte hij zich op mobiele elektronica en precisielandbouw.

Peter zal ingaan op de beloftes van TIM en isobus, waarom ze niet altijd worden waargemaakt, hoe dat komt en wat je eraan kunt doen.

Corné Kempenaar

Corné Kempenaar is Senior onderzoeker bij Wageningen University & Research. Corné studeerde plantenziektenkunde en onkruidbeheersing aan de Wageningen University waar hij later aan de slag ging als onderzoeker.

Corné neemt je mee in de keuzemogelijkheden van remote sensing. Hoe bepaal je welke methode je gebruikt om het gewas continu te monitoren. Wat is beter: satellietdata, dronegegevens of vaste sensoren in het veld?

Kimberly Vanrobays

Kimberly werkt sinds 2012 als Product manager bij CNH Industrial in het Belgische Zedelgem. Ze ontfermd zich bij het moederbedrijf van Case IH, New Holland en Steyr over de precisielandbouw. CNH Industrial zette de tak AgXtend op en focust zich hiermee op retrofit oplossingen voor precisielandbouw.

Kimberly vertelt over de betrouwbaarheid van de sensoren die de akkerbouwer meer geld op moeten leveren.

Ellis Jan van den Hout

Ellis Jan van den Hout is Area Sales development bij de SKF Group.

Ellis–Jan zal in zijn presentatie het belang toelichten van producten en services, die toegevoegde waarde bieden aan het dagelijkse werk van de akkerbouwer cq. loonwerker met als doel een hogere beschikbaarheid en betrouwbaarheid van hun machinepark in combinatie met vermindering van kosten.

Wifried Rijsenbeek

Winfried Rijssenbeek is directeur bij Drone4Agro. Winfried studeerde tropische bosbouw, landbouw en techniek aan de Wageningen Universiteit. Hij werkt sinds 2016 aan een onbemand luchtvaartuig.

Winfried vertelt tijdens Mechanisatie voor Morgen over de inzet van de vliegende trekker uitvoer van bespuitingen, kunstmest strooien of plagen biologisch bestrijden.

Willem van der Zwaan

Willem van der Zwaan werkt als Territory Manager landbouw voor John Deere Nederland.

Willem zal tijdens Mechanisatie voor Morgen spreken over automatisering en digitalisering. Niet alleen van de akkerbouwer, maar ook van zijn machines. Zij sturen gegevens naar de akkerbouwer en de dealer. Die kan daardoor nauwkeuriger bepalen of een machine onderhoud nodig heeft. Bestelt de trekker straks zelfs een nieuwe verstuiver?

Bram Veldhuisen

Bram Veldhuisen is onderzoeker aan de Wageningen University & Research en expert in precisielandbouw en robotica. Sinds 2018 onderzoekt hij met collega’s in Wageningen en Lelystad onder andere de mogelijkheden van een autonome werktuigendrager.

Tijdens Mechanisatie voor Morgen deelt Bram zijn eerste ervaringen, hoogtepunten en teleurstellingen, met de Deense Agrointelli Robotti en vertelt ons of robots de trekker zullen vervangen.

Johan Brinks

Johan Brinks is Technisch trainer en teamleider bij Aeres Tech. Hij verzorgt trainingen en productintroducties voor John Deere.

Tijdens zijn workshop tijdens Mechanisatie voor Morgen zal Johan oplossingen laten zien voor veel voorkomende technische problemen bij het gebruik van isobus. Daarnaast toont hij hoe een oude, bestaande machine via isobus aangestuurd kan worden.

Koen Uyttenhove

Koen Uyttenhove is Manager internet of things bij AVR.

Koen zal tijdens Mechanisatie voor Morgen vertellen over het digitale platform AVR Connect en de Puma 4.0. Deze rooier verzameld gegevens en verstuurt die continu naar de cloud. Wat zijn de mogelijkheden daarvan, maar belangrijker nog: wat heeft de akkerbouwer en loonwerker daaraan?

Tim van der Leck

Tim van der Leck is Accountmanager precisielandbouw bij Topcon Positioning. Sinds 2018 is Tim verantwoordelijk voor het ondersteunen van de dealers bij de verkoop van de precisielandbouwoplossingen van Topcon.

Tijdens Mechanisatie voor Morgen gaat Tim in op de mogelijkheden die het meten van de opbrengst op een maaidorser en een rooimachine biedt. Want wat doe je met de opbrengstkaarten en hoe nauwkeurig zijn ze eigenlijk?

Overvol programma

Al met al een overvol programma dus, waar de vele facetten van de toekomst van landbouw mechanisatie aan bod zullen komen.

Mis het niet en meld je snel aan!